3 " А "клас от ОУ"Любен Каравелов" Ямбол, 2007/2008 година !

 
3 " А "клас от ОУ"Любен Каравелов" Ямбол, 2007/2008 година !

 
Рейтинг: 3.00
(363)
Добре дошли при нас!
Новият сайт на класа
Последен учебен ден в 3 клас
Фото Галерия
Снимки от екскурзията на 27 и 28 май
3"а"- най-добрите!!!
Бисери
За вас, момичета!
Написано от нас
Само за момчета!
Текстове на песни
Смешни истории
По света
Поглед към Космоса
Интересно и забавно
Видео
Нека да празнуваме
Смях!!!
Полезни сайтове
Знаете ли, че...
Календари
Музика
Картички
Времето днес
Анкета
В помощ на ученика
За контакти


Моето училище Моят роден град Моята родина Великите българи

Нека да празнуваме / Великден

03 Май 08, 07:02
Яйцата на Фаберже
Яйце на Фаберже се нарича всяко едно от 68-те  бижутерийни изделия, с формата на яйце, изработени от Петер Карл Фаберже и неговия асистент за руските царе и частни колекционери, в периода 1885 - 1917 г.Петдесет и четири  от яйцата са направени за цар Александър III и Николай II, 52 от тях са представени като великденски яйца.
Седем от яйцата са направени за московската фамилия Келч.
Петер Карл Фаберже (Peter Carl Fabergé с истинско име Карл Густавович Фаберже) е един от най-прочутите златари на всички времена, известен със своите яйца на Фаберже.
Благодарение на невероятното си умение да изработва изящни предмети от злато и сребро, малахит, топаз, лазурит, кристал и десетки други материали става изключително популярен във владетелските дворове на цяла Европа .През 1885 г. император Александър ІІІ поръчва на ателието на Фаберже едно декоративно великденско яйце като подарък за своята съпруга, Мария Фьодоровна. Благодарение на мигновения успех, Фаберже получавал постоянни поръчки за императорския двор и изработил едно след друго 10 яйца-за цар Александър III, който всяка година, до смъртта ѝ през 1894 г., подарявал по едно на жена си Мария Фьодоровна; и още 44 — в периода между 1895 и 1916 г. — за цар цар Николай II за подарък на майка му, по това време вдовстваща императрица и за съпругата му, Александра Фьодоровна. Като цяло, по императорска поръчка са направени 54 великденски яйца. Може да се предположи, че има и няколко яйца, които са били подарени и на други членове на императорското семейство. Днес, със сигурност са запазени 45 яйца, направени по императорска поръчка.
Imagen

Imagen

Imagen

 Imagen

Imagen


Imagen

Imagen

resurrection


 Azov

Caucasus

 coronation

Lilies of the Valley

clock 1

"Зимното яйце" е най-скъпото от 50-те великденски яйца.За него анонимен колекционер от Катар през 2002год  даде фантастичната сума от 9,5795 милиона долара. Така бе поставен рекорд за яйцата "Фаберже" и без колебание може да се каже, че това е най-скъпото яйце в света

winter

Композицията "Зимното яйце" (височината с поставката му е 14,2 см, а на самото яйце - 10,2 см) е направена от два блока планински кристала, платина и украсена с 3000 шлифовани розови диаманти.

winter

 
bonbonnière



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0495